Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Integritetspolicy

Vi som arbetar i XLKläder (XLKläder Sverige AB, orgnr 556860-9126) vill att du ska känna dig trygg när du handlar av oss. Vi tycker det är viktigt att hantera personuppgifter på rätt sätt och samtliga som arbetar i företaget har riktlinjer att förhålla sig till. Den här policyn beskriver på vilket sätt vi hanterar personuppgifterna. Vi vill genom den berätta hur vi säkerställer att uppgifterna behandlas enligt gällande dataskyddslag.

Sammanfattning

Som kund hos XLKläder.se är du skyddad av dataskyddslagstiftningen. Lagen har som syfte att skydda personer från att integritet kränks när personuppgifter behandlas. De personuppgifter som XLKläder.se sparar när du handlar är namn, adress, telefonnummer, e-postadress, ip-nummer samt övriga uppgifter som rör din beställning.

XLKläder.se sparar och använder de personuppgifter som behövs för att kunna ge dig som kund god service, fullgöra vår del av avtalet, uppfylla de krav som ställs på vår verksamhet samt i förekommande fall skicka relevanta kunderbjudanden i form av Nyhetsbrev (efter speciellt samtycke). XLKläder.se lämnar inte ut några uppgifter utan ditt godkännande, med undantag från rättsliga ärenden.

Du har rätt att ta del av dina personuppgifter som finns registrerade hos oss. Om de registrerade uppgifterna är felaktiga, ofullständiga eller irrelevanta har du rätt att begära att uppgifterna ska rättas eller raderas. För att vi ska lämna ut uppgifter krävs enligt pdataskyddslagen att du sänder en undertecknad begäran till oss.

Här kan du läsa mer om personuppgiftslagen: Datainspektionens information om dataskyddslagen

Här kan du läsa mer om Klarnas hantering av personuppgifter Klarnas dataskyddspolicy

Personuppgiftsansvarig

Det är XLKLäder Sverige AB som är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter som du lämnar när du handlar av oss.

Insamling av data, laglig grund, syfte och lagring

När du gör en order hos oss så lämnar du personuppgifter i beställningen. De uppgifter vi samlar in om dig är namn, adress, telefonnummer, e-post och ip-nummer. Vi sparar inte uppgifterna längre än vad vi behöver för att hantera vår verksamhet. Uppgifterna kommer att sparas så länge vi behöver för att följa lagstiftning (exempelvis bokföringslagen) och för att kunna fullfölja avtalet mot dig gällande exempelvis returer och reklamationer. Behandlingen av uppgifter följer uppställda krav på säkerhetsnivå. De personuppgifter som du lämnar till oss lagras på servrar i Sverige. Leverantör av vår e-butikslösning är Wikinggruppen, WGR Data AB. 

Det här gör vi med uppgifterna

Namn och adress används för att försändelsen ska kunna levereras till dig. Vi använder oss av Postnord och lämnar över uppgifter om försändelse/mottagare till deras funktion Pacsoft, via en filöverföringstjänst, Unifaun.

Telefonnummer och e-post används för att du ska kunna få sms med leveransaviseringar och e-post med orderbekräftelser. Naturligtvis använder vi även telefon och e-post ifall vi behöver nå dig angående något i din order.

Ip-nummer sparas för att användas i det fall du och/eller vi skulle bli utsatta för brott.

Vi säljer, handlar, eller på annat sätt överför, inte personligt identifierbar information till utomstående. Som utomstående räknas inte betrodd tredjepart som hjälper oss i arbetet med att fullfölja avtalet mot dig, t ex när vi lämnar uppgifter till Postnord för att de ska kunna leverera försändelserna.

Samtycke till nyhetsbrev

XLKläder.se har ett nyhetsbrev som vi brukar skicka ut. I kassan får du en fråga om du vill ta del av vårt nyhetsbrev och samtycker du till det (genom att aktivt markera valet) så kommer din e-postadress att användas för utskick av nyhetsbrev från oss. Vi använder Get A Newsletter för utskick. Skulle du välja att få vårt nyhetsbrev så har du möjlighet att sedan ångra dig och meddela att du inte längre vill har nyhetsbrevet.

Klarna

När du väljer att betala via Klarna Checkout i vår kassa så nyttjar du Klarna och det är då Klarna som är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter som du lämnar till dem.

Kontaktinformation

Tveka inte att höra av dig om du har frågor om integritetspolicyn eller om du vill veta exakt hur länge uppgifter sparas. Du har som kund rätt att efter skriftlig begäran till oss få reda på vilka uppgifter som finns registrerade om dig och hur de används. Du har rätt att begära att vi rättar eller tar bort felaktiga uppgifter om dig. Är du missnöjd med hur vi behandlar dina personuppgifter så vänd dig till oss. Bra att känna till är att som kund har du även möjlighet att vända dig till datainspektionen om du är missnöjd över hur någon behandlar dina personuppgifter.

Våra kontaktuppgifter hittar du här: Kontaktuppgifter

Anti-spam

Vi vill extra tydligt framföra vår syn på spam samt hur vi hanterar din e-postadress och ditt mobilnummer. Att skicka e-postreklam till någon som inte har beställt den är förbjudet enligt lag. XLKläder.se använder mejl för att ev kontakta dig med anledning av din beställning eller med anledning av mejlfråga från dig. XLKläder.se skickar bara nyhetsmejl om du som kund själv anmält intresse av det. Om du har anmält dig till vårt nyhetsbrev kan du när som helst avanmäla dig genom att klicka på en länk i mejlet.

Det mobilnummer som du lämnar vid beställningen används av Postnord för att kunna göra leveransavisering till dig. I övrigt använder vi telefonnumret om vi behöver kontakta dig för något som rör din order. Vi använder inte ditt mobilnummer för marknadsföring om du inte själv godkänt det.

XLKläder Sverige AB äger rätt att ändra ovanstående information om behandling av personuppgifter i de fall lagstiftning eller funktioner etc förändrats. 

Sidan uppdaterad 2018-05-27

Produkter

Handla

Information