Produkten har blivit tillagd i varukorgen

XLKLäder.se är en -butik som säljer herrkläder i stora storlekar. I den här bloggen kan du hitta inlägg som handlar om varumärken i e-butiken, våra liv som e-handlare, lite om vår fritid och våra hemtrakter. Välkommen att läsa om du vill veta lite mera om oss och vår e-butik XLKläder.se

Historien om vår lagerlokal

Från Lanthandel till e-handel

XL-kläder i lanthandelns lokaler

XLKläder.se har sedan oktober 2016 sitt lager i Nästansjös fd Lanthandel. Vi är stolta över byn och lokalen som vi hyr. Här följer historien om själva lagerlokalen, en byggnad som Nästansjö-borna uppförde i början av nittiotalet.

Allt började när Nästansjö kooperativ förening bildades den 28 december 1907, en butik som allmänt gick under namnet koopra. Butiken var Nästansjöbornas egen affär. Under många år var Nästansjö kooperativa den enda fristående konsum-föreningen i Västerbotten. De flesta små konsumföreningarna slukades av den större föreningen Konsum Västerbotten men Nästansjöborna är av segt virke och höll emot en sådan sammanslagning. I Västerbotten fanns länge endast Konsum Västerbotten och den envisa Kooperativa föreningen i Nästansjö som inte ville ge upp. I början av nittiotalet hade den gamla affärsbyggnaden sådana brister att det krävdes antingen totalrenovering eller nybygge. Byborna gick ihop och hjälptes att bygga ny affärslokal och det är i den lokalen som vi har vårt lager nu. Här firade lanthandeln 100-årsjubileum 2007.

År 2005 bytte affären leverantör och gick över till Axfood och år 2007 övertog Maria och Ingemar Axelsson affären. Maria och Ingemar drev butiken från 2007 fram till 2010 när de flyttade till Lycksele kommun.

Vi är många bybor som saknar vår butik. Förutom att vi saknar möjligheten att handla matvaror i byn saknar vi även personalen, kaffepannan som alltid var varm och pratstunderna med andra bybor. XLKläder har numera lokalen öppen på torsdagar mellan 18.00 och 21.00. Återigen är kaffebryggaren igång och återigen träffs bybor vid fikabordet, som i gamla tider.

Produkter

Handla

Information