Produkten har blivit tillagd i varukorgen

XLKLäder.se är en -butik som säljer herrkläder i stora storlekar. I den här bloggen kan du hitta inlägg som handlar om varumärken i e-butiken, våra liv som e-handlare, lite om vår fritid och våra hemtrakter. Välkommen att läsa om du vill veta lite mera om oss och vår e-butik XLKläder.se

Egentillverkad skyltdocka

Just nu pågår förberedelser för en flytt in i större lokaler. Den första oktober 2016 kommer vi att flytta in i en före detta lanthandel med stort lagerutrymme och stor affärsdel. Vi kommer att fortsätta att sälja på internet men behöver ändå en del utrustning för att fylla affärslokalen. Bland anant ville vi hitta en skyltdocka att ställa i affärens fönster. Att hitta en skyltdocka i stor storlek är inte lätt. För länge sedan hade vi sett ett tips på internet över hur man kan göra en provdocka. Vi bestämde oss för att testa att göra en egen skyltdocka i väntan på att hitta en att köpa. 

Börja med att hitta en gammal t-shirt och en modell i rätt storlek. Modellen som vi använde oss av har 4 Xl.

Stor t-shirt på modell

Vi tejpade med svart "silvertejp" på modellen. Det kan kännas lite obehagligt så vi tog halsområdet sist.

Tejp på t-shirt

Vi klippte upp i ryggen. Klippet gjordes i sick sack så att det skulle vara lättare att passa ihop delarna sedan,

Zick zack i ryggen

Skyltdockan fylldes med gammalt tidingspapper. Det gäller att pressa ihop papperet i skyltdockan så att den blir stadig. 

Pappskivor sattes halsöppning och ärmöppningar och som botten sattes en byggplattebit. Den översta delen av skyltdockan täcktes med ett tunt följsamt tyg.

Skyltdocka i storlek 4 XL

Till sist testades skyltdockan och den fungerade bra.

Klädd skyltdocka

Produkter

Handla

Information